Рали Стари Столици 2019

С ЧЕТИРИ ПОБЕДИ В НЕДЕЛЯ ЙОРДАН АТАНАСОВ УСТРЕМЕН КЪМ КРАЙНИЯ УСПЕХ

Преди пробягването на последния специален етап „Валери Великов” състезанието изглежда решено. Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов с Мицубиши Лансър Ево 9, въпреки наказанието си от 20 секунди, отново имат солидна преднина – 51.4 секунди. Така че едно съвсем нормално преминаване на „Валери Великов” гарантира за пилота и неговия навигатор първи краен успех в рали „Стари столици”.

Втори по същия начин от сутринта много убедително се движат Игнат Исаев и Теодоси Димитров със Ситроен DS3. Трети са младия пилот Даниел Попов и неговия много опитен навигатор с Пежо 208. Това при всички случаи е един изключителен успех за тандема.

При успешен финал в последната отсечка Станислав Владимиров и Чавдар Събев с Опел Астра ще са втори в класа си RC3 и би трябвало пилотът да стане носител на престижната купа на името на Тодор Славов. Тук трябва да припомним, че екипажът на Иномоушън рейсинг вече е шампион на България на рали в този клас.

Много добре се движи екипажът от Велики Преслав Христо Атанасов и Марин Иванов със Ситроне С2 в RC4. Те са шести в генералното класиране и изпълниха програмата си да направят повече и по възможност по-успешни километри на „Стари столици” тази година.

Двете дами Диана Стоянова и Иванела Иванова със Ситроен Саксо оставиха зад себе си някои мъжки екипажи и са 24-и във временното класиране.

В колоната все още са всичките стартирали тази сутрин 28 автомобила.

©2013