Рали Стари Столици 2019

СТАРТИРАХА 32 ЕКИПАЖА

Всички заявени за участие в 47-ото рали „Стари столици” екипажи се оказаха стриктни и техническите комисари не намериха причина да спрат някого от участие. Така на старта пред Община Шумен се явиха 32 автомобила.

На откриването председателят на БФАС Владимир Илиев каза, че Шумен е център на автомобилния спорт, че тук са се раждали легенди, а има кой да продължи техния път и днес. Зам.-кметът на общината Найден Косев откри състезанието, като пожела успех на участниците и изрази задоволството си, че Шумен успява вече толкова години да организира едно от най-добрите ралита в България.

Първи потеглиха Георги Василев и Стефан Добрев, след тях с № 4 тръгнаха Мартин Сурилов и Здравко Здравков, местните състезатели, които според специалистите имат потенциала да завършат първи.

Много интересен старт направи тандемът с № 6. Навигаторът Йордан Батаклиев отброи секундите и даде старт на своя пилот Марко Стойчев с националния флаг. След това догони автомобила и се качи в него.

Вече шампионите в RC3 Станислав Владимиров и Чавдар Събев с Опел Астра и № 7 стартираха, след като и двамата бяха на работа в петъчната нощ.

На старта беше Минко Минков, който дълги години мереше времената и публикуваше резултатите в българските автомобилни състезания.

©2013