Рали Стари Столици 2019

Симеонов: Плануваме да направим първите километри с Пежо 208 R2 на Мемориал Валерий Великов

Снимки: Хюндай Рейсинг Трофи

По традиция голяма част от участниците в националният рали шампионат използват трасето на „Мемориал Валерий Великов“ като подготовка за предстоящия сезон.

През тази година за наше голямо удоволствие една от най-младите надежди в автомобилния спорт Симеон Симеонов, възнамерява да направи първото си участие в шуменската надпревара зад волана на новият за него Пежо 208 R2.

„Плановете са да караме, не мога да потвърдя напълно, но нашата цел е да навъртим първите си състезателни километри именно в Шумен – коментира протежето на Моторспорт Академията (MSA) и шампион от Хюндай Рейсинг Трофи Симеон Симеонов. – Вече подсигурихме колата и ако вземем участие в мемориала, то нашата цел ще е само и единствено да я опознаем, без да мислим за каквото и да е било класиране.“

Симеонов разкри специално за страницата на АСК „Стари Столици“, че през сезон 2018 ще се опитат да заложат освен на пълна програма в националния рали шампионат и на поне три участия в планинския.

„Освен в рали шампионата плануваме да вземем участие в общо три планински, като важен фактор ще са средствата – допълни Симеонов. – Планинските надпревари са една различна дисциплина.

„Единственото предизвикателство в Шумен би било това, че не съм свикнал да карам без навигатор, но смятам, че ще свикна бързо. От друга страна познавам трасето от ралито и ще се чувствам уверен в себе си.“

©2013