Рали Стари Столици 2019

ПЛАМЕН СТАЙКОВ С ТРЕТА ПОБЕДА НА „СТАРИ СТОЛИЦИ“

Пламен Стайков и Рафи Кадир с „Мицубиши Лансър Ево9“ победиха в 46-ото издание на рали „Стари столици“. Въпреки победата на Мартин Сурилов в последния етап „Шуменска крепост“ той изостана на 4,7 сек. Това е трета победа на Пламен в шуменското състезание след 2012 и 2014 г. Неговият навигатор има в актива си две първи места в последните две години.

В последния етап на 3 км преди финала водачите във временното класиране на ралишампионата Георги Василев и Стефан Добрев излязоха от трасето и отпаднаха. Така до третото място стигнаха техните съграждани Дилян Станков и Младен Карчев с „Рено Клио“. След финала в сервизния парк Дилян не можеше да скрие огромната си радост и трудно намираше думи да изрази чувствата си. Според него това е връх в спортната му кариера.

Победителят Пламен Стайков отново благодари на своите спонсори от Шумен, благодарение на които стартира и стигна до третата си победа. Той каза, че вече се чувства като у дома си в града под Илчов баир.

Мартин Сурилов беше и доволен от това, че най-после със Здравко стигнаха до финал, но и съжаляваше, че са пропуснали възможност шуменци да спечелят за първи път от 10 години насам. Припомняме, че през 2005 г. Данчо Данчев и Златан Илиев с „Мицубиши Лансър Ево6“ станаха победители, като изпревариха съперниците си в „осмици“.

©2013