Рали Стари Столици 2019

МАРКО СТОЙЧЕВ И ЙОРДАН БАТАКЛИЕВ ПРЕКАРАХА НОЩТА В ШУМЕНСКАТА БОЛНИЦА

След премеждието във втория специален етап вчера Марко Стойчев и Йордан Батаклиев прекараха нощта в МБАЛ Шумен. Те са настанени във втора хирургия. За пресцентъра на „Стари столици” двете момчета говориха от болничните си легла.

„Ударихме се на бърз завой – десен 4, поне ние така сме го описали. Вече бях завил и тръгвах да ускорявам за правата, когато колата се отсече на лед. Не знам какво стана” – каза пилотът. „Опитах се да я изправя, дадох газ и видях, че неизбежно се удрям от моята страна, след това тръгнахме към дърво от страната на Данчо. Последното нещо, което помня, беше че само се молех всичко да е наред с Данчо. След това се събудих в линейката.”

„Нямах никакво време за предугаждане. Аз диктувах, казах му какво следва и последва удара. Беше доста тежък” – спомня си навигаторът.

Пилотът направи много важно уточнение. Вчера бе разпространена версията, че са се подхлъзнали на паднали листа от дърветата. Марко Стойчев и навигаторът му бяха категорични, че пътят е бил чист, че вероятно е имало нещо като обратен наклон…

Двамата нямат точна представа за скоростта по време на произшествието, но уточниха, че са били на четвърта предавка, а според навигатора са се движили с около 80 км/час.

„Замаяно ни е на главите и цялото тяло ни боли, това е от коланите. На мен ми е изкълчено и рамото” – обясни Марко. Той каза, че му се вие и свят. Навигаторът е с натъртвания в гърдите и ръцете. По тази причина лекарите решиха да оставят под наблюдение двамата състезатели, целият екип се грижи за тях, при тях бяха колеги, шефът на БФАС Владимир Илиев, получават непрекъснато обаждане и смс с подкрепа от своите колеги от колоната. Шуменецът Васко Христов им занесъл и загубения по време на катастрофата телефон. Двамата благодарят на сестрите и на лекарите, които били много мили с тях.

Според тях автомобилът вече е за брак, но самите те имат желание да продължат да се състезават.

©2013