Рали Стари Столици 2019

ЙОРДАН АТАНАСОВ ПЕЧЕЛИ „ПИВОВАРА-1”

Въпреки проблемите на излизане от сервиза Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов бяха най-бързи при първото преминаване на „Пивовара”. Те изпревариха Игнат Исаев и Теодоси Димитров с 3.6 сек. Трети са Даниел и Дилян Попови на 8.3. Етапът завършиха всичките 28 стартирали екипажа.

Много добро време постигнаха тръгнали по системата рестарт Добрин Борисов и Мирослав Димитров с Рено Клио. Те са осми след тандема от Велики Преслав Христо Атанасов и Марин Иванов. Другият шуменски тандем Красимир Кръстев и Свилен Савов с Пежо 106 продължават доброто си каране и са 13-и в това преминаване на „Пивовара”.

След петия специален етап в генералното класиране Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов продължават да водят. След тях на 30.7 секунди са Игнат Исаев и Теодоси Димитров. Трети вече са Даниел и Дилян Попови.

Станислав Владимиров и Чавдар Събев са първи в RC3 и пилотът има всички шансове да спечели купата „Тодор Славов”.

Интересна е битката в RC5, където водят Павлин Русев и Мариян Маринов със Ситроен Саксо от екипа на Булсим. Втори са шуменците Красимир Кръстев и Свилен Савов.

Добре се представя в Е1 семейният екипаж от Сливен Виторио Попов и Христо Попов. Пилот е синът Виторио, а навигатор – неговия баща Христо.

©2013